Hajimaru - Kezdet
Első bejegyzésként sajnos nem tudok valami hatalmas felütéssel kezdeni. Régóta halogattam, hogy belevágjak az írásba, így gyorsan belecsaptam éjnek évadján :)
Hogy rögtön a zaccos mélységekbe turkáljak, ma káposztás tésztát csináltam, ami egy vízválasztó étel, valaki vagy utálja, vagy imádja, és mindenkinek meg van a sajátos ízlése a káposztás tésztát illetően. Jómagam inkább a borsos, pikáns verziót kedvelem.
Megjegyezném azonban, hogy azok a magyar honfitársak, akik viszolyognak a keleti ízektől, nem is tudják, hogy ez a nagyon is népi eledel mennyire keleti ízvilággal rendelkezik. Az édes-sós-csípős ételek igencsak napkeletről származnak. Eszembe is jutott, ha egyszer kijutok keletre, megtanítom a kínaiaknak ezt a receptet (vagy a japánoknak). Valószínűleg lelkesebben fogadják majd, mint a tejberizst :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése