2013. február 4., hétfő

10 dolog, amit érdemes Angliában beszerezni


A cím természetesen olyan konyhai alapanyagokra utal, amit itthon nehezen, vagy nagyon drágán lehet beszerezni. De ha kinnt járunk mondjuk Londonban, és betévedünk egy nagyobbacska Sainsbury-be érdemes betenni a kosárba. A bőröndbe meg valahogy majd csak befér az ember :)


10. Sultana Scones



Ezeket a vajas, tejes puffancsokat érdemes finom közel-keleti mazsolával megspékelve beszerezni, mert így magában is nagyon-nagyon finom. Ha azonban valódi 5 órai teát szeretnénk kanyarítani magunknak, szendvicsszerűen félbe vágjuk, savanykás lekvárral és tejszínhabbal megtöltve fogyasszuk a tea mellé! (1 font/6 db)

9. PG tips



Ha már 5 órai tea fontos hozzávaló a jó öreg PG tea! Ezt a teát direkt a tejes fogyasztásra találták ki, melynek eredete szerteágazó legendákba torkollik. A lényeg, hogy ez igen erős fekete tea, kesernyés felhangokkal, de a mélyben édes utóérzettel. A kesernyésséget pedig pont elveszi az a tejmennyiség, amitől gyönyörű tejeskávéba hajló színt kap.(1.35 font/ 40 db-os kiszerelés)

8. Édes chilli szósz by Encona

Aki szereti, szereti, aki nem szereti, nem szereti.Ilyen jóféle édes chilli szószt én még itthon nem találtam... Kókuszos rizsre locsolva, natúr csirke sült mellé, kihagyhatatlan! (1.39 font/200ml)

7. Füstölt lazac

Ezt azért szerezném be kinn, mert itthon eszméletlen drága. Viszont nagyon finom, és 8 évente egyszer azért megengedheti az ember magának. Egyébként pedig lapos, és mindenhova befér :) (4 font/250 g)


6. Golden syrup

A főzős újságok nemesebbikein lépten nyomon beleakadunk ebbe a golden syrupba, ami tök jó, csak nem tudom, hogy gondoltak e arra, hogy Pesten kívül hol lehet beszerezni.. Gyanítom nem. Viszont kinn bárhol meg lehet venni, potom áron. A misztikájáról lerántva a leplet, semmi egyebet nem tartalmaz, mint invertált (kisebb egységekre bontott) cukrot. Édes. Meg szép. Meg jó. (0.98 font üvegje)



5. Menta szósz

Szószok, szószok... azért ilyet itthon még nem láttam. Van, aki úgy gondolja, hogy fogat mosni fogkrémmel szeret, meg evés után, és nem közben. Szerintem meg az indiaiaknak és az angoloknak más lenne a véleménye. Nekem is. Báránysült mellé kiváló, de indiai ételek mellé, joghurtos uborka mellé zseniálisan frissítő.



4. Juhar szirup

Személyes kedvenc. Elképesztően jól kijön benne a fás édesség. Amerikai palacsinta enélkül.. hát... szomorú utánzat... (mellékesen az amerikai palacsintát skótok találták ki.. a juharszirupot meg kanadaiak.. ki tudja ezt követni...?) (2.10 font egy ilyen üvegcse)

3. Darabos mogyoróvaj

Dobogós helyet érdemel, pedig ez sem eredeti angol találmány. Na de kit érdekel? Itthon 1000 peseta felett árulják itt meg megkapom 0.62 fontért. Kihagyhatatlan. Csak az a baj, hogy nem tudom vagonszám hordatni haza, mert párom mérhetetlenül rákapott :)

 Nyaaammmm!!!


2. Tripla csokis óriás cookie

No hát igen. Amiért szeretjük az angolokat: sok tea, sok keksz, és ez így van rendjén. Hiába óriási, hiába agyon csokizott, nem lehet betelni vele. Kívül ropogós, belül szaftos, vele kerek a világ! (2 font/5 db)

 
 
1. Ginger snaps
 
Igen! Igen! Akkor is ez az első helyezettem a gyömbéres keksz! Súlyos függőséget okoz. Minél többet eszik belőle az ember, annál jobb lesz. A kezdeti meglepő gyömbéres csípősség után csak nyúl az ember a következőért. Hál' Istennek elég olcsó :) (0.40 font/20 dkg)
 
 
 
 
Tudom, tudom nem egyszerű a kiruccanás a sziget országba, de ha arra tévedtek, tudjátok, mit kell keresni ;)
 
 
 
 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése