2013. április 27., szombat


Amilyennek a szombati reggelinek lennie kell

 
Azt hiszem mindenki álmodozott már arról, hogy a hosszú, fárasztó hét után a hétvégét luxussal, kényeztetéssel töltse. Ilyenkor az első gondolat az, hogy délig alszunk. Elárulom ez nem vezet a fennt említett kellemes hétvégéhez. Elúszik a délelőtt, lustának érezzük magunkat, nem lesz több energiánk tapasztalatom szerint (már ha képes lennék egyáltalán délig aludni). Azonban ha 8-9 tájban felkelünk, főleg a háziasszony, akkor mégiscsak kipihentebbek vagyunk, mint hétköznap, és marad időnk arra, hogy igazán szombatot megérdemlő reggelit varázsoljunk az asztalra.

Meggyőződésem ugyanis, hogy a bőséges, nyugodalmas és különleges reggeliket szombatra találták ki, és nem is érdemes máshogy kezdeni a hétvégét. Megéri a befektetés.

 
A kedvenceim közül megmutatom a mai rittyentést J.

 
Íme:

 

 


A saláta:

 



1 érett avokádó, 1 kisebb konzerv tonhal (de darabos, vagy szelet, mert az a darált valami az csak pogácsába való…), jégsaláta, kígyóuborka, 1 paradicsom, kb. 12 szem fekete olajbogyó, bazsalikomos mozzarella, kis majonéz, citromlé

 
Salátalevelekkel szépen megágyazok a tányéron, az uborkát fél centi-centi vastagra szeletelem, és hasábokra vágom, ezeket szépen elrendezem a salátán. A paradicsomot félbevágom, mindkét felét 6-6 szeletre (vedge-re) szelem, és 6-6-ot szépen elrendezek az uborkás salátán. Az avokádót megpucoljuk, magját eltávolítjuk és 1-1 felet szépen felszeletelve a zöldségekre halmozzuk, frissen facsarjuk rá a citromlevet, hogy ne barnuljon meg! A tonhalat is elfelezzük, és kis falatkákban elrendezzük a tálon. Majonéz pöttyökkel díszítem, majd a pöttyökbe fekete olajbogyókat ültetek. Aztán még szórók rá kisebb kockákra vágott mozzarellát és kész is. Frissen facsart narancslével és friss, puha sajtos bucival isteni, és elképesztő vitaminbomba! Szinte érzi az ember, hogy kisimul az arca tőle J.

 
Fitness után pedig jöhet a kényeztetés J!

 
Francia édes bundás kenyér

 

 

Két tojást villával felverek, hogy egynemű legyen, beleteszek egy vaníliás cukrot, és egy kis tejet. Ebbe forgatom a kissé szikkadt kenyér szeleteket. Forró olajban mindkét oldalukat világosra sütöm , és miután kicsit lecsepegtettem róluk az olajat, kristálycukorba forgatom a szeleteket.

Az igaz, hogy egy kalória bomba, de tömör gyönyör, higgyétek el! Remek megoldás pl. az amúgy sem túl puha Erzsébet kenyér maradványainak eltüntetésére.

 
Ilyen reggeli után a hétvége már csak jó lehet J!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése