A bento kerék forog tovább :)
A most következő dobozka rizs mentes, és vega is, azoknak
akik kételkednének benne, hogy jól lehetne lakni hús és masszív szén-hidrátok
nélkül. Illetve mivel nem vagyok tősgyökeres keleti, a heti 5 nap rizs sok
nekem, kell egy kis szünet.
Található benne mini cukkini lepény, ami pofon egyszerű, de
csak akkor éri meg ebben a téli időszakban, ha cukkini leárazás van. Az én
dobozomba is csak ezért került, máskülönben nagyon nem lenne spórolós a dolog.
1 közepes cukkini, 1 tojás, 2-3 ek. liszt, apróra vágott
metélőhagyma, só, bors, szárított kapor, esetleg menta
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszelem, megsózom és
legalább 10 percig hagyom állni. Ekkor kifacsarom, hogy ne vizesedjenek el a
puffancsok, majd hozzákeverem a többi hozzávalót, és kb. evőkanálnyi adagokat
sütök ki belőle. Második nap variáltam egy kicsit, mert fokhagyma is került
bele, úgy is jó.
Mézes bab
Nah ennél egyszerűbb, laktatóbb dolgot nem lehetne bentóba
rakni. A Bonduelle-nek van most egy nagyobb szemű, kevés folyadékos fehér bab
konzerve, mintha erre találták volna ki.
Fogjuk a konzervet, szűrőbe borítjuk a tartalmát, és hideg
vízben átmossuk a babokat. Kicsit lecsöpögtetjük, majd egy serpenyőbe
zuttyintjuk őket, annyi evőkanál szójaszósszal ,amennyi evőkanál mézet
szeretnénk bele tenni. Én 2-2 kanállal pakoltam bele, de elbír többet is. Ezt
így átsütjük egy picit, alaposan megborsozzuk és kész. Nálam abszolút favorit!3-4 napig hűtőben eláll.
Tamagoyaki került még a dobozba, hogy a fehérje arányokat kicsit
megdobjam, és került az egyik sarokba ecetes gyömbér is.
Itadakimasu!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése