2014. január 15., szerda

Bento, bento, bento

Nos igen folytatódik a bento ebédek sora. Egyébként elfelejtettem közölni, hogy a legfőbb inspirációmat a Just Bento lapról szerzem.
Íme az újabb ebédke:



Még mindig volt a kínai kel namulból, de most már elfogyott, majd gondolkodhatom újabb zöld színű zöldséges cumóról. A rizs az előbbi ebédekből megmaradt rizsből lett gyúrva, helyes kis onigirik. Szimplán sósak norival bugyolálva. Érdemes ehhez az onigiris ebédhez tényleg valami rendes bento dobozt is szerezni, mert elég magasak a gombóckák, de ha nincs rendesen megpakolva a doboz, akkor össze-vissza csúszkálnak a benne lévők, ami ugye a gusztusos megjelenés rovására megy. Illetve mire a munkahelyemre beértem az egyik onigiri némileg megzilálódott, még jó, hogy otthon fotóztam le ;).

A pláne itt a fehérjén és a másik zöldség hozzávalón van.
A répát gyufaszálnyira feldaraboljuk, majd szezámolajon elkezdjük rázva sütögetni. Amikor kezd puhulni, rálöttyintünk ízlés szerint szójaszószt, chilipelyhet (vagy port), valamint az elmaradhatatlan szezámmagot. Addig sütjük-kevergetjük, amíg a szójaszósz beleivódik rendesen a répába. Úgy kalkuláljunk, hogy nem kell itt sem vajpuhára főzni a répát, legyen még mit rágni rajta. Ahogy mondani szoktam ez magyar szokás, hogy minden ételt „túl csinálunk”. De ezt majd máskor fejtem ki. Ennek az egyszerű bánásmódnak is van neve, ez a kinpira. Szintén alkalmazhatjuk más gyökér zöldségekre is, lehet párosítani is a zöldségeket, de lehet spárgával is készíteni.



A kis kockák pedig baconbe csavart tofu kockák. Ennél egyszerűbbet elképzelni sem tudok, és meghódítja a tofu ellenesek szívét is, mert nagyon finom! Fogjuk a vékonyra szelt bacont, elfelezzük hosszában a szeleteket, a tofu tömböt elfelezzük, és az egyik felét 8 darabra vágjuk, a másik felét eltesszük későbbi felhasználásra (vagy két emberre értelemszerűen felhasználjuk az egészet). Becsavarunk 1-1 kockát 1-1 bacon szeletkébe, és serpenyőben ici-pici olajon minden oldalon aranyosra sütjük őket.


Isteni finom összeállítás volt, de meg kell jegyeznem, hogy ez a mennyiség nekem megint kicsit sok volt. Elég lett volna kettő onigiri bele. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése