Éljen a hűtőtakarítás! (nem.. nem őrültem meg…)
A hűtőtakarítás szerintem a házimunkák legalja, oly szinten
utálatos dolog. Ebben max. a WC-pucolás előzi meg. Hál’ Istennek már kitalálták
az olyan hűtőket, amelyeket nem kell időnként leolvasztani, de mi nem vagyunk
ilyen szerencsések, albérletünk nem rendelkezik a modern technika eme
vívmányával. Így kénytelen vagyok néha beleásni magam a sarkvidéki jég világába,
de ezt is lehet pozitívan felfogni! Én ilyenkor kellemes főzöcskével ütöm el az
időt nyersanyag megmentés és jó nagy ebéd elfogyasztás céljából :)
Jöhet a kreativitás, jöhet az egyszerűen nagyszerű ételek
elkészítése, és felsorakoztatása az asztalon, majd elégedett bekebelezése, amíg
a hűtő visszaáll normál állapotba!
Előkerült a hűtőből a virsli, polip alakúra vágva kisütésre
került. A maradék tojásból összeütöttem egy kis tamagoyakit. A jég fogságából
kiszabadult a maradék brokkoli, kelbimbó, mindkettőt megpároltam. A brokkolira
került az ismert wasabis szósz, szezámmaggal megszórva. A kelbimbót pedig
kellemesen bevontam a régóta felhasználásra váró menta szósszal, amit még
Angliában vettem. Remek párosnak bizonyult!
Volt még egy kis szezámlevél savanyúságom, annak is véget
vetettem :)
A felső sarokban megbúvó étel pedig a kifejtésre váró „nemtudommiinekisnevezzelek”,
egyszer már kitalálok neki egy fantázianevet…
Kis olajon megkaramellizálunk egy evőkanálnyi cukrot, majd
rádobjuk a feldarabolt káposztát, és a hasábokra vágott répát, mintha káposztás
tésztát készítenénk. Amikor már jól átsült a keverék, és a karamell is
feloldódott, sózzuk, borsozzuk, és rádobunk 1-2 gerezd apróra vágott
fokhagymát. Meglöttyintjük egy kis szójaszósszal, és addig forgatjuk sütjük,
amíg már nem marad lé az alján. Eszméletlen íz orgia, kis pénzből! A koliban
szűkebb napokon csak ezt ettem rizzsel, és nem hiányoltam hozzá semmit.
Bevallom ezt a lakomát nem is bírtam beburkolni egyszerre :)
Folyt. köv.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése