Vega bentók
Megint egy „kimaradt jelenetek” jellegű poszt lesz ez, mert
van benne új is, meg van amit már megírtam. Mégis szerintem, ha valaki
elkötelezi magát a bentó készítés mellett, akkor jó támpontot tud nyújtani az
ilyen „ötletelés”.
- Babcsíra felhasználási alternatíva
Nagyon szeretek csíráztatni, különösen a január-március
időszakban, amikor a szervezet áhítozik a friss vitamindús zöldségek iránt,
viszont elég drágák még ilyenkor, illetve nem túl nagy a választék. A
mungóbabcsíra nagy kedvenc, mert rengeteg féleképpen fel lehet használni, de
csak főzve!
Ebben az esetben a rizsbe főztem bele az 5-6 napja nővő
csírákat. A babhéjat el kell előtte távolítani, és s a nagyon vékony gyökereket
is lecsippentem, mert így gusztusosabb. Ezen kívül külön eljárást nem igényel,
feltesszük a rizst szokásos módon főni, majd amikor félig kb. kész, akkor
belezuttyantjuk a csírákat is, és készre főzzük.
Mellé került sárgarépa és brokkoli szár kinpira, a kedvenc
mézes-borsos babom, illetve wasabi szószos kelbimbó.
- Zöldülünk round 3
Igen sajnos a round 3 nem érdemelt külön posztot, de
szerintem jól esik nagyon a szemnek.
Sima rizs van benne, wasabis párolt brokkoli, a már leírt
borsóburger, amit ebben az esetben sikerült jelentős mennyiségű tahinivel
készíteni, viszont nem került bele fekete olajbogyó, de így is isteni! A
harmadik „side dish” pedig egy káposztából és répából készült ööö..
nemtudommineknevezzelek. Ez egy saját fejlesztés, még kolis koromból, amikor
látszatra össze nem illő dolgokból remek ételt rittyentettünk. Ezt a következő
posztban fejteném ki.. :)
Ezt a bentót készítettem nem vega formában is, mindenképpen
megjárja!
Folyt. köv.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése