2014. március 12., szerda

Erlangen felfedezése


A második hétvégén nem volt kedvünk bemenni újra Nürnberg-be (ezért maradt el a lebkuchen szuvenír beszerzése) így Erlangenben barangoltunk inkább. Erlangen kb. 15 kilométerre fekszik Nürnbergtől, igazi egyetemi város, hasonlóan Szegedhez, kb. méretre is akkora, így eléggé otthonosan éreztem magam benne.

Először elmentünk az Árkádba (hahh, ott is az van, tiszta Szeged… :) ), no de nem plázázni, hanem a lepke és bogár kiállításra. Gyönyörű óriási pillangókat nézhettünk élőben röpködni az orrunk előtt. Thaiföldi, malajziai, dél-amerikai pillék voltak, gyönyörű lehet a trópusokon ez a sokszínűség, mintha a természet meg lenne bolondulva és ész nélkül osztja a színeket.
Voltak bogarak is, meg botsáskák, nagyon jópofák voltak!

eszegetnek :)

Hány állat van a képen? :)
Igazi!

Erdei gyümölcs turmix, nyamm!

Aztán végigsétáltunk a főutcán, a piacig. Szuperek ezek a piros-fehér csíkos stand sátrak! Ráfordultunk a parkra, ami tél lévén nem mutatott túl sokat, de véletlenül rábukkantunk a botanikus kertre is, ami ingyenes, és messze jobb, mint a szegedi Füvészkert…
Egy egész dzsungelt odavarázsoltak a hatalmas üvegházba! Párás, meleg, harsány zöld, egyszerűen feltöltő élmény volt a kinti szürkeség után, nem is nagyon akaródzott elmenni :).

Főutca Taro-kunnal :)
Standok
Már akkor rügyeztek!

szabad orchidea

paradicsomi hangulat

De az éhség nagy úr, kerestünk egy pékséget, vettünk pretzelt (perec), meg vettem spenótos táskát. Isteni volt! Nem tudom itthon mi ez az ellenérzés a spenóttal, pedig annyi minden jó dolgot lehet belőle csinálni! 

Fesztivál összeállítás: weisswurst, édes mustár, pretzel (+sör :) )
Este sütöttünk weisswurst-öt, fehér kolbászt. Még mindig nem tudom hogy mitől lesz effektíve fehér, mert ez is fűszeres, és húsból van, határozottan.  Jól el is fáradtunk az egész napos talpalásban, úgyhogy jól esett a fogósabb étel estére. Ráadásul másnap kelni kellett, hiába vasárnap mert már jönnöm kellett haza… :(

De ha szerencsénk van, lesz még alkalmunk itt őgyelegni, csak most már Taro-kun érjen haza!!! :)

Ilyen emeletes vonaton akarok egyszer utazni!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése