Lifesaver hétkezdő
Milyen jó, ha az ember lánya jól ismeri magát, és tudja,
hogy bizony elkapják a lusta napok, vagy csak a szükség, és jól fog jönni a
mélyhűtőbe tett fasírt!
Amikor az ember 12 óra fárasztó utat tudhat maga mögött
vasárnap este, akkor semmi kedve a másnapi ebéddel bajlódni, de nem kell
vásárolt kész ebéddel sem nyűglődni (amit rühellek, meg a kajáldákat is), mert
ott lapul a mélyhűtőben a brokkolis fasírt, ééljen!! :)
Brokkolis fasírt menchi katsu
150 g darált hús, 150 g brokkoli, 50 g hagyma, 50 g apróra
vágott sárgarépa, ½ csésze zsemlemorzsa (jobb a rusztikus fajta), só, bors, kis
szezámolaj, liszt, felvert tojás, további zsemlemorzsa a bundához
A brokkolit blansírozzuk (lobogó vízbe dobjuk pr percre,
majd leszűrjük, és hideg vízzel gyorsan lehűtjük), a répát az apróra vágott
hagymával kis szezámolajon megsütjük. A zöldségeket összekeverjük a darált
hússal, zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk. Tetszés szerinti méretű pogácsákat
formázunk (nem érdemes nagyot, mert nem sül át). Lisztbe, majd tojásba, végül
zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük őket.
A dobozban továbbá található még takuan, ecetes retek
savanyúság, illetve cukorborsó amit ún. goma-ae-ba forgattam. Ez mozsárban
összetört pirított szezámmag, kis szójaszósszal, cukorral összekeverve. Isteni!
A cukorborsó még német szuvenír, de zöldbabbal is jó ez az étel.
Itadakimasu!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése