2014. március 12., szerda

Lifesaver hétkezdő

Milyen jó, ha az ember lánya jól ismeri magát, és tudja, hogy bizony elkapják a lusta napok, vagy csak a szükség, és jól fog jönni a mélyhűtőbe tett fasírt!
Amikor az ember 12 óra fárasztó utat tudhat maga mögött vasárnap este, akkor semmi kedve a másnapi ebéddel bajlódni, de nem kell vásárolt kész ebéddel sem nyűglődni (amit rühellek, meg a kajáldákat is), mert ott lapul a mélyhűtőben a brokkolis fasírt, ééljen!! :)



Brokkolis fasírt menchi katsu

150 g darált hús, 150 g brokkoli, 50 g hagyma, 50 g apróra vágott sárgarépa, ½ csésze zsemlemorzsa (jobb a rusztikus fajta), só, bors, kis szezámolaj, liszt, felvert tojás, további zsemlemorzsa a bundához

A brokkolit blansírozzuk (lobogó vízbe dobjuk pr percre, majd leszűrjük, és hideg vízzel gyorsan lehűtjük), a répát az apróra vágott hagymával kis szezámolajon megsütjük. A zöldségeket összekeverjük a darált hússal, zsemlemorzsával, sózzuk, borsozzuk. Tetszés szerinti méretű pogácsákat formázunk (nem érdemes nagyot, mert nem sül át). Lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük őket.


A dobozban továbbá található még takuan, ecetes retek savanyúság, illetve cukorborsó amit ún. goma-ae-ba forgattam. Ez mozsárban összetört pirított szezámmag, kis szójaszósszal, cukorral összekeverve. Isteni! A cukorborsó még német szuvenír, de zöldbabbal is jó ez az étel. 

Itadakimasu!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése