Zöldülünk Round 1
Nos az előző jjajangbap se volt kutya, de ez a tápióka
puding is megéri a posztot. Olthatatlanul kiváncsi vagyok az ilyen fura
dolgokra, és ez a szó, hogy tápióka puding régóta lebeg a fejemben, arra várva,
hogy tapasztalás legyen belőle. Utolsó nekirugaszkodással, amikor még
decemberben kifosztottam a szegedi keleti boltot, beszereztem egy zacskó kis
méretű tápióka gyöngyöt, és a zöld tűnt a legfurább színnek. Minek is fehéret
ugye…(Ez a zöld szín különben is Vietnámban nagy divat.)
Most februárban pedig végre megfőztem.
Veszek egy zabkásányi tápióka gyöngyöt, és vizet öntve rá,
előbb beduzzasztjuk. Aztán feltesszük főni tejben, vagy kókusztejben, hogy ne
csak glutén, de laktóz mentes is legyen. Én a hibrid verziót választottam,
miért is hagynék ki bármi jó anyagot belőle :). Raktam bele vaníliás
cukrot is, az még semmit nem rontott el soha. Kb. 30-40 percig kavargattam
árgus szemekkel figyelve, ahogy a fehéres zöld golyókból átlátszó fűzöld gyöngyöcskék
lesznek. Ekkor még ízesítettem kevés cukorral, és raktam bele egy kis aszalt
vörösáfonyát, olyan alapon hogy ha a zabkásán javít, akkor ezen is. Ha más nem
látványra iszonyatosan jó, a zöld cuccban a vörös bogyók :).
Kész is van. Az íze remek! Milyen is lenne, mivel a tápiókának
nincs saját íze, csak olyan íze lehet, amilyen dolgokat hozzáadtunk. A
rágással sem kell nagyon törődni, mert ha jól csináltuk, szinte nyelni lehet,
mint kacsa a nokedlit. Ami inkább említésre való az a látványvilága, amely nem
tudom, hogy a képekről mennyire jön át. Nos, nyúlik. Némileg. Nem vészesen, de
határozottan nyúlik. A keletiek (főleg a japánok) imádják az ilyen hmmm..
kétesen nyúlos ételeket, lásd natto, és yam. A szerencse az, hogy a szájban ezt
nem lehet érzékelni, így fogjuk fel viccesen a dolgot, én azt tettem.
Itadakimasu!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése