2014. május 14., szerda

Bentó doboz debütálás a blogon!!!

Igen végre eljutottam oda, hogy feltegyem az új hagyományos bentó dobozaimról a képeket, és a recepteket! Hurráá!! :) Nagy álmom vált valóra velük, és meg is úsztam elég olcsón a dolgot, hál az ebay-nek. Kb. fele annyiért szereztem meg őket, mintha Magyarországon szerzem be. Ez sok mindent elárul…

Két dolgot azért meg kell jegyeznem. Mivel már nem csak magamnak főzök sajnos nem mindennap vannak használatban a dobozok, mert van amikor nem lehet ebbe beletuszkolni a dolgokat. Másik, hogy ez bizony nem férfiméret, mint kiderült. Szegény Taro-kunt nyúztam vele kb. 1 hétig, de nem lakott annyira jól vele, hamar lemerült az  elem, és ilyenkor Taro-kun teljesen munkaképtelen, így le kellett állnom vele. Öröm az ürömben, hogy így enyém mindkét doboz, hehe.. :D

Lássuk a zöldet!



Ez volt az első próbálkozás, az aljába került egy kis családtól kapott sült oldalas, felülre pedig szójaszószba és mirinbe pácolt keményre főtt tojás, és lencsesaláta került. Eléggé szénhidrát mentes, nekem mondjuk ez ideális.
A lencsesaláta: egy konzerv főtt lencse, a gyorsaság jegyében, valamint apróra kockázott répa és szárzeller. Mindezt meglocsoltam olivaolajjal, citromlével, só, bors is került rá, és kész.
Ha valaki csak úgy önálló fogásként szereti a lencsesalátát meg lehet még dobni sonkakockákkal, vagy vega egytálételként tojással.


Jön a kék! (nekem ez tetszik jobban)

1. kör



Első körben alulra rizs került, felülre pedig a maradék répából és zellerszárból kinpira. Mellé szezámmagos csirke került. Ezt azért szeretem, mert irtó egyszerű s gyors elkészíteni, pusztán az olajfröcsögést nem szívlelem benne, de teljesen lehet reprodukálni a gyorséttermi verziót úgy, hogy tudom is miből van.
Feldaraboljuk kb. 2x2 centi kockákra a csirkemellet. Egy tálban összekeverünk lisztet, 1 tojást fél sütőport és annyi vizet, hogy nokedlinél folyósabb tésztát kapjunk. Mennyiséget azért nem írok, mert ez a hősmennyiségtől függ. Ha mégse találnánk el, akkor simán lehet pótolni. A husi kockákat papírtörlővel leitatjuk (ne lisztezzük!) megforgatjuk a tésztában őket (ez az undi rész, de szerintem vicces),  és szépen egyenként forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Közben összekeverünk ízlés szerint ketchupot, mézet, én szoktam hozzá rakni egy kis Édes Annát, de aki csípősen szereti tehet hozzá Erős Pistát is, hogy legyen benne egy kis paprikás íz is, valamint sok-sok pirított fehér szezámmagot. A pirított szezámmagot legkönnyebben egy száraz serpenyőben alacsony lángon kavargatva gyárthatjuk le. A kisült csirke falatokat a szószban alaposan átforgatjuk, hogy teljesen bevonja, és kész is.


2. kör



A husi része a már-már hagyományosnak mondható japános burgerek, a szénhidrát petrezselymes tört krumpli volt, majd mellé került az egyik kedvenc salátánk. Főtt csicseriborsót összekeverünk felszeletelt, majd negyedekbe vágott uborkával, fekete olajbogyóval, kevés kapribogyóval, és citromos, olivaolajos, sós szósszal meglöttyintjük.


Nekem ezek az adagok teljesen megfelelnek, így főleg nőknek ajánlom ezeket a dobozokat (500 mL a belméret).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése