Bentó doboz debütálás a blogon!!!
Igen végre eljutottam oda, hogy feltegyem az új hagyományos
bentó dobozaimról a képeket, és a recepteket! Hurráá!! :) Nagy álmom vált valóra
velük, és meg is úsztam elég olcsón a dolgot, hál az ebay-nek. Kb. fele
annyiért szereztem meg őket, mintha Magyarországon szerzem be. Ez sok mindent
elárul…
Két dolgot azért meg kell jegyeznem. Mivel már nem csak
magamnak főzök sajnos nem mindennap vannak használatban a dobozok, mert van
amikor nem lehet ebbe beletuszkolni a dolgokat. Másik, hogy ez bizony nem
férfiméret, mint kiderült. Szegény Taro-kunt nyúztam vele kb. 1 hétig, de nem
lakott annyira jól vele, hamar lemerült az
elem, és ilyenkor Taro-kun teljesen munkaképtelen, így le kellett állnom
vele. Öröm az ürömben, hogy így enyém mindkét doboz, hehe.. :D
Lássuk a zöldet!
Ez volt az első próbálkozás, az aljába került egy kis családtól
kapott sült oldalas, felülre pedig szójaszószba és mirinbe pácolt keményre főtt
tojás, és lencsesaláta került. Eléggé szénhidrát mentes, nekem mondjuk ez
ideális.
A lencsesaláta: egy konzerv főtt lencse, a gyorsaság
jegyében, valamint apróra kockázott répa és szárzeller. Mindezt meglocsoltam
olivaolajjal, citromlével, só, bors is került rá, és kész.
Ha valaki csak úgy önálló fogásként szereti a lencsesalátát
meg lehet még dobni sonkakockákkal, vagy vega egytálételként tojással.
Jön a kék! (nekem ez tetszik jobban)
1. kör
Első körben alulra rizs került, felülre pedig a maradék
répából és zellerszárból kinpira. Mellé szezámmagos csirke került. Ezt azért
szeretem, mert irtó egyszerű s gyors elkészíteni, pusztán az olajfröcsögést nem
szívlelem benne, de teljesen lehet reprodukálni a gyorséttermi verziót úgy,
hogy tudom is miből van.
Feldaraboljuk kb. 2x2 centi kockákra a csirkemellet. Egy
tálban összekeverünk lisztet, 1 tojást fél sütőport és annyi vizet, hogy
nokedlinél folyósabb tésztát kapjunk. Mennyiséget azért nem írok, mert ez a
hősmennyiségtől függ. Ha mégse találnánk el, akkor simán lehet pótolni. A husi
kockákat papírtörlővel leitatjuk (ne lisztezzük!) megforgatjuk a tésztában őket
(ez az undi rész, de szerintem vicces),
és szépen egyenként forró olajban aranybarnára sütjük őket.
Közben összekeverünk ízlés szerint ketchupot, mézet, én
szoktam hozzá rakni egy kis Édes Annát, de aki csípősen szereti tehet hozzá
Erős Pistát is, hogy legyen benne egy kis paprikás íz is, valamint sok-sok
pirított fehér szezámmagot. A pirított szezámmagot legkönnyebben egy száraz
serpenyőben alacsony lángon kavargatva gyárthatjuk le. A kisült csirke
falatokat a szószban alaposan átforgatjuk, hogy teljesen bevonja, és kész is.
2. kör
A husi része a már-már hagyományosnak mondható japános burgerek, a szénhidrát
petrezselymes tört krumpli volt, majd mellé került az egyik kedvenc salátánk.
Főtt csicseriborsót összekeverünk felszeletelt, majd negyedekbe vágott
uborkával, fekete olajbogyóval, kevés kapribogyóval, és citromos, olivaolajos,
sós szósszal meglöttyintjük.
Nekem ezek az adagok teljesen megfelelnek, így főleg nőknek
ajánlom ezeket a dobozokat (500 mL a belméret).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése