2014. június 17., kedd


Szuper nyári bentó


Ez az ebéd is a gyorsaság és tápanyagdússág jegyében készült el.




Teriyakis csirke



Szerezzünk csontozott csirke combot, vagy csontozzunk ki úgy, hogy kb. 75 dkg husi maradjon. Vágjuk falatnyi darabokra, és kis olajon süssük zsírjára. Ekkor adjunk hozzá 2-3 ek. mirint, 2 ek. szakét, vagy fehérbort, 3 ek. szójaszószt, ízlés szerint egy kis cukor még mehet bele. Óvatosan addig sütögetjük még, hogy ne kapjon oda, de szép fényes barna máz legyen a husikon. Apóra vágott metélőhagymával lehet díszíteni. A bentóba egy kis shichimivel is meg lett szórva (chilis fűszerkeverék). 



Zöldség tempura volt mellé. Ez annyiban változott, hogy most már volt rendes tempura lisztem, ami kicsit meg is van fűszerezve, ebben sültek ki, a zsenge tök és padlizsán szeletek, illetve a spárga, póréhagyma és kaliforniai paprika szeletek. A hagyma, a padlizsán, és a spárga volt a legjobb!

A halacskában citromos szójaszósz bújt meg.

Itadakimasu!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése