Szuper nyári bentó
Ez az ebéd is a gyorsaság és tápanyagdússág jegyében készült
el.
Teriyakis csirke
Szerezzünk csontozott csirke combot, vagy csontozzunk ki
úgy, hogy kb. 75 dkg husi maradjon. Vágjuk falatnyi darabokra, és kis olajon
süssük zsírjára. Ekkor adjunk hozzá 2-3 ek. mirint, 2 ek. szakét, vagy
fehérbort, 3 ek. szójaszószt, ízlés szerint egy kis cukor még mehet bele.
Óvatosan addig sütögetjük még, hogy ne kapjon oda, de szép fényes barna máz
legyen a husikon. Apóra vágott metélőhagymával lehet díszíteni. A bentóba egy kis shichimivel is meg lett szórva (chilis fűszerkeverék).
Zöldség tempura volt mellé. Ez annyiban változott, hogy most
már volt rendes tempura lisztem, ami kicsit meg is van fűszerezve, ebben sültek
ki, a zsenge tök és padlizsán szeletek, illetve a spárga, póréhagyma és
kaliforniai paprika szeletek. A hagyma, a padlizsán, és a spárga volt a
legjobb!
A halacskában citromos szójaszósz bújt meg.
Itadakimasu!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése