2016. február 25., csütörtök

Eszter egészségtára (2.)

Eszter megint alkotott egy isteni, diétába illeszthető, gluténmentes finomságot. Fogadjátok szeretettel! :)

Kukorica-pite málnával és étcsokival

Hozzávalók egy közepes tepsihez (6 főre):
  • Kukoricadara (1 bögre kb. 150g)
  • Tej (1,5 bögre kb. 4 dl)
  • víz (1 bögre kb. 3 dl)
  • 6 cs. vaníliás cukor
  • 1 cs. só
  • 100 g vaj (nem margarin!)
  • 100 g jó minőségű étcsokoládé
  • 250 g kukoricaliszt
  • 100 g zabkorpa
  • 1 sütőpor
  • 2 maroknyi (fagyasztott) málna
  • 1 nagykanál méz
  • 3-4 tojás
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • Sütőpapír

Elkészítés ideje: kb. 30 perc, sütés kb. 30 perc.
Nehézség: könnyű

Elkészítés:
  1. Főzzünk a kukoricadarából, tejből és 1 bögre vízből kukoricakását. Ennek elkészítése nagyon egyszerű: egy edénybe öntjük az 1 bögre kukoricadarát, a 3 cs. vaníliás cukrot, a másfél bögre tejet és egy bögre vizet. Gázon felforraljuk, két percig főzzük. Addig kell főzni, hogy ne legyen benne kemény darabka. Az állaga ha nagyon sűrű, adjunk még hozzá egy kis vizet. Ha kész. húzzuk le a gázról és tegyük vízbe, hogy minél hamarabb lehüljön. Ha már langyos, kockázzuk bele a 100 g vajat és keverjük el benne, míg az egész fel nem olvad.
  2. Egy tálba üssük bele a tojásokat, adjunk hozzá egy csipet sót és 3 cs. vaníliás cukrot. Ezt verjük fel habverővel habosra. Majd adjuk hozzá a kihüllt kukoricadarás-vajas masszát és a mézet és habverővel jól keverjük össze. Mérlegen még szárazon keverjük össze a kukoricalisztet, a zabkorpát és a sütőport. Majd ezt is adjuk a masszánkhoz.
  3. Keverjük meg a masszát és ha nagyon sűrű adjuk hozzá a joghurtot. Majd ha a tésztánk összeállt és szép sima a felszíne, adjuk hozzá a lereszelt étcsokit és ezt is jól keverjük el.
  4. Béleljük ki a tepsit sütőpapírral és melegítsük fel légkeveréses sütőnket 180 fokra. Öntsük szép egyenletesen a masszát a tepsibe. Végezetük szórjuk meg a fagyasztott málnával a tetejét és nyomogassuk enyhén a tésztába. Kb. fél óra alatt kész.





Egyetlen baj van ezzel a süteménnyel, hogy nem az én konyhámban készült el, így egyelőre csak a nyálamat csorgatom, de amint lesz időm szerintem elkészítem. Próbáljátok ki ti is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése