2016. április 5., kedd

Ami a hűtő alján maradt - maradéksüti: céklás-cukkinis egészségpite
Eszter egészségtára 3.

Mint látható a családunk erőteljesen édesszájú, de nem csak ezért jelentkezik Eszter egy újabb sütivel.
Szerintem sokunknak ismerős (főleg nőknél, de azért pasiknál sem ismeretlen a dolog), hogy munka után hazaesve csak valami rágcsálni valóra vágyunk. Sokszor édesre, hogy pótolja a kitikkadt agyunk cukor háztartását. Ilyenkor lehet a legnagyobb rohamfalásokat elkövetni, aminek káros hatásait mellőzendő, érdemes ilyesmi sütit sütni, ami egy jó darabig megoldja a nasi égető kérdését :)
Az előző kukoricalisztes pitét kipróbáltam, nekem nagyon ízlett, ez is biztos isteni! :)

Hozzávalók:
  • 3 közepes tojás
  • 3 ek. nádcukor
  • 3 cs. vaníliás cukor
  • 100 g vaj
  • 100 g fehérliszt, 150 g zabliszt, 50 g kukoricaliszt
  • 1 cs. sütőpor
  • kb. 1 dl tej
  • 100 g étcsokoládé feldarabolva apró darabokra
  • 2 nagy cékla lereszelve
  • 1 kis cukkini lereszelve

Elkészítés:

  1. Elkészítjük a kevert tészta alapot: habosra felverjük a feltört tojásokat a vaníliáscukorral és a nádcukorral. Majd hozzáadjuk az mikróban enyhén megolvasztott vajat. Ezt is habosra keverjük habverővel. Ezt követően még szárazon hozzáadjuk a kimért lisztekhez a sütőport és összekeverjük. Majd a liszt mixet szépen lassan hozzáadjuk a tojásos masszához. Ha sűrűsödik, adjuk hozzá a tejet is. Annyit adjunk hozzá, hogy krémes állagú maradjon a süti tésztánk!
  2. A lereszelt cukkinit és a céklákat a csokireszelékkel összekeverjük, majd kanállal szépen lassan hozzáadagoljuk és kézzel elkeverjük a masszával.
  3. A kapott eredmény: rózsaszín massza :) Ezt beleöntjük sütőpapírral kibélelt tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk.
  4. Előmelegített sütőben 185 fokon (légkeveréses) kb fél óra alatt megsütjük.
  5. Bon appetit!
a bizarr massza :) photo by Eszter

a kész guszta süti :) photo by Eszter

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése