Ami a hűtő alján maradt -
maradéksüti: céklás-cukkinis egészségpite
Eszter egészségtára 3.
Mint látható a családunk erőteljesen édesszájú, de nem csak
ezért jelentkezik Eszter egy újabb sütivel.
Szerintem sokunknak ismerős (főleg nőknél, de azért pasiknál
sem ismeretlen a dolog), hogy munka után hazaesve csak valami rágcsálni valóra
vágyunk. Sokszor édesre, hogy pótolja a kitikkadt agyunk cukor háztartását.
Ilyenkor lehet a legnagyobb rohamfalásokat elkövetni, aminek káros hatásait
mellőzendő, érdemes ilyesmi sütit sütni, ami egy jó darabig megoldja a nasi
égető kérdését :)
Az előző kukoricalisztes pitét kipróbáltam, nekem nagyon
ízlett, ez is biztos isteni! :)
Hozzávalók:
- 3
közepes tojás
- 3
ek. nádcukor
- 3
cs. vaníliás cukor
- 100
g vaj
- 100
g fehérliszt, 150 g zabliszt, 50 g kukoricaliszt
- 1
cs. sütőpor
- kb.
1 dl tej
- 100
g étcsokoládé feldarabolva apró darabokra
- 2
nagy cékla lereszelve
- 1
kis cukkini lereszelve
Elkészítés:
- Elkészítjük
a kevert tészta alapot: habosra felverjük a feltört tojásokat a
vaníliáscukorral és a nádcukorral. Majd hozzáadjuk az mikróban enyhén
megolvasztott vajat. Ezt is habosra keverjük habverővel. Ezt követően még
szárazon hozzáadjuk a kimért lisztekhez a sütőport és összekeverjük. Majd
a liszt mixet szépen lassan hozzáadjuk a tojásos masszához. Ha sűrűsödik,
adjuk hozzá a tejet is. Annyit adjunk hozzá, hogy krémes állagú maradjon a
süti tésztánk!
- A
lereszelt cukkinit és a céklákat a csokireszelékkel összekeverjük, majd
kanállal szépen lassan hozzáadagoljuk és kézzel elkeverjük a masszával.
- A kapott eredmény: rózsaszín massza :) Ezt beleöntjük sütőpapírral kibélelt tepsibe és egyenletesen eloszlatjuk.
- Előmelegített
sütőben 185 fokon (légkeveréses) kb fél óra alatt megsütjük.
- Bon
appetit!
a bizarr massza :) photo by Eszter |
a kész guszta süti :) photo by Eszter |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése